miércoles, octubre 25, 2006

Auditories, avaluacions i altres tocades de collons...

En fi, ja ha començat el meu mes horribilis!!!!!

Des de fa molts anys que a la meva empresa (faré un aclariment, ja que molts de vosaltres us feu un lio amb les meves feines: l'únic contracte que tinc és el que em vincula a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, tot el demés son "apaños") es va certificar amb la ISO 9001 (aquells que tingueu la sort? desgràcia? de treballar en una empresa amb aquesta cerficació ja sabreu el que significa...).

Com que quan va començar tota aquesta "aventura" tenia la desgràcia de treballar en el mateix despatx que la meva jefa i responsable de qualitat, vaig quedar enigmaticament lligat a aquesta àrea (no oblidem que jo només soc el puto informàtic!). Des de llavors, sempre havia pensat que si bé aquest tipus de certificacions aporten molta paperasa inútil, si aporten valors positius al desenvolupament de la feina (a l'haver de procedimentar tot un se n'adona de el que està fent malament i/o com afinar certes tasques). Però, tot i que continuo pensant que la norma 9001 continua aportant coses bones, hem desdic una mica de tot plegat.

No se perquè, fa un temps, el director del centre va pensar que a més de la 9001 estaria bé tenir la 14001 (mediambient)... En fi, no entraré en detalls, però si us diré que fa una estona m'he trobat omplint un formulari que hem preguntava quant kilos fabrica la meva empresa...

Sincerament, entenc que és impossible que cada empresa tingui una norma que el cobreixi exactament, però tant difícil es fer "sub-normes" segons el tipus d'activitat? (a saber, productes manufacturats, serveis, etc.)

Però de fet, tot plegat no s'acava aquí. Ademés aquest mateix matí tenim al centre el comité extern per a l'avaluació dels estudis de Direcció Hotelera. Que qui son aquesta gent? Se suposa que la generalitat evalua les titolacions de forma més o menys periòdica i les compara entre si per saber "quan bones son"... (el primer que hem sorprén es que al tractar-se de un títol propi, els estudis d'Hoteleria no es poden comparar amb res, però clar, això és la universitat i les coses aquí tendeixen a no tenir massa sentit...).

Per si fos poca cosa, tot plegat ho tenim amanit amb les "lliçons inagurals"... Si, ja se que varem començar les classes fa quasi 2 mesos, però i que? com ja he dit, per aqui les coses tendeixen a no tenir massa sentit...

En fi, que estic en un d'aquells mesos en que, professionalment, l'únic que hem motiva és cobrar i final de mes, que la meva jefa no m'esbronqui i sobreviure el més dignament possible...

GatitoBonito

2 comentarios:

Lalala dijo...

Ei, que jo tb et visito i deixo petjada eh!!!
Com diu ma mare "en todos los ditios cuecen habas", és a dir, en totes les feines hi ha mil coses que es fan sense sentit. En alguns lloc més que en d'altres, això sí!
Ens veiem per aquí David Super Rayo, jajajaja!!!

Anónimo dijo...

Ànims, ànims i més ànims pel teu mes horribilis! Tú què ets un especialista en fer números... pots inventar-te una nova ISO! La Iso-auditoria-presentació... és un nou concepte, que d'una tacada t'ho poleixes tot!

Sort.

Nasi.bcn