domingo, agosto 12, 2007

Perdonar que no oblidar...

Estava llegint una entrevista que li han fet a "El Pais" al senyor Manuel Fraga. En ella hi ha diverses "perles", però em vull quedar amb dues d'elles que fan referència a la Llei de la Memòria Històrica:

P. Pero la Ley de la Memoria Histórica, don Manuel...

R. Aquí hubo una amnistía, y amnistía quiere decir no solamente mutuo perdón, sino mutuo olvido. Amnistía quiere decir amnesia, y eso, insisto, quiere decir olvidar, olvidar.

La veritat, crec que no calen mases comentaris: perdonar no vol dir oblidar, perdonar no vol dir acceptar sense condicions el que va passar però el que més em preocupa d'aquest tipus d'afirmacions és que em fa entendre una mica la posició que tenen gent com ell respecte al terrorisme: si l'única manera que tenen de perdonar és oblidant, és obvi que mai es podrà arribar a una solució parlada al terrorisme que, sincerament és la única via que crec que exiteix per a aquest fi.

I seguint amb l'entrevista:

P. ¿Y no sería capaz de aceptar que se planteara la Ley de la Memoria Histórica como una cuestión de pura misericordia, para que los perdedores de la Guerra Civil pudieran enterrar a sus muertos?

R. Ya le he dicho que hubo una amnistía y no se trata ahora de hacer nuevas leyes. Todo el mundo tiene derecho a enterrar a sus muertos. Pero los muertos amontonados son de una guerra civil en la que toda la responsabilidad, toda, fue de los políticos de la II República. ¡Toda!
Sincerament senyor Fraga: de veritat creu que, per posar un exemple, els morts a les presons franquistes són culpa del polítics de la II República? Entenc que ha de dormir per les nits i haver format part d'aquell gobern li ha de resultar difícil, però aquest exercici de demagogia el trobo exagerat fins i tot per vostè!!!!!!!!!

Això si, sempre li he tingut un punt d'admiració a aquest home, i es que, de tant en tant si diu coses amb molt sentit:
(...) Eso no se arregla con una Ley de la Memoria Histórica que, además, tampoco resuelve la cuestión de hasta dónde nos remontamos para saber todo lo que hay que saber. ¿Hasta las Cortes de Cádiz?
Sincerament, amb gent així ficada dins la cúpula del PP dubto que hi hagi mases esperançes en un futur proper...

GatitoBonito

No hay comentarios: