jueves, noviembre 02, 2006

Eleccions Catalanes - Pactes (6 de n)

Bé, com ja era d'esperar el senyor Mas ha guanyat les eleccions (ni tant sols aquest cop ha passat allo de que un tenia més vots i l'altre més escons...), així que ara comença una de les parts més divertides d'aquestes situacions: els pactes.

A saber, tenint en compte les diverses possibilitats:

- CiU+ERC (69 escons): és la meva aposta. Sincerament, qualsevol altre pacte que CiU busqui és un pacte una mica antinatural (bé, es veritat que, com a pacte natural sempre ha tingut al PP, però aquest cop, ni li assegura la majoria, ni és justificable), així que estic convençut que li donaran a ERC tot el que demani i més (segur que, per començar, ja li han ofert al senyor Carod la conselleria en cap), així que m'extranyaria molt que aquest no fos el futur govern de la Generalitat.

- PSC+ERC+IC-V (tripartit - 70 escons): la veritat, veig difícil que, havent-hi les mogudes que hi ha hagut amb el tripartit en el passat, aquesta sigui una opció real (no oblidem que ERC ha estat apunyalada dos cops, una fotent fora el Carod i l'altre fotent-los fora del govern. És veritat que en els dos casos, el senyor Maragall tenia totes les raons del mon per fer-ho, però, suposo, no deixa de coure als republicans).

- CiU+PSC (sociovergència - 85 escons): la veig realment difícil per dos motius: primer perquè CiU te altres alternatives més factibles (ERC) i li seria molt difícil vendre la moto als seus votants més nacionalistes aliar-se amb algú que, segons la seva campanya, està subjecte als designis de Madrid; i segon perquè al igual que li passaria a CiU, al PSC li seria molt difícil d'explicar aquesta aliança i d'aquí dos anys hi ha eleccions generals (i des de l'oposició es pot desgastar molt a CiU, en canvi des de el govern és un mateix el que es desgasta).

- Altres: ja possats a divagar i donat que somiar és gratis (de moment, que en un futur potser ho hem de pagar i tot), supossem que ERC decideix no donar suport a ningú i abstenir-se el dia de la votació per escollir president i deixar que alguna coal·lició governi en minoria... De fet, m'agradaria veure com el senyor Mas explica als seus que allo que va firmar al notari s'ho passa pel forro i fa un pacte amb el PP (serien 62 escons per 52 que podrien aconseguir PSC+IC-V+Ciutadans)...

En fi, no se si estareu d'acord amb mi o no, però hem sembla que ens esperen quatre anys de govern nacionalista i més aviat de dretes (per molt que ERC vagi de partit d'esquerres, la única política que acaben exercint és la del català a les escoles, l'etiquetatge dels productes i coses per l'estil que no ens solucionaran res de res).

GatitoBonito

No hay comentarios: