viernes, diciembre 22, 2006

Coses de la tecnologia...

Tot i que molts hem viscut en èpoques en les que un telèfon inal·làmbric (que no móvil) era una maravella, o un fax un aparell sorprenent i hem jugat al tenis amb dos palets i una pilota cuadrada, difícilment podem concebre el mon sense pensar en tecnologia digital: reproductors mp3, móvil amb càmara, connexión inal·làmbriques, etc.

I en aquesta era digital hi ha unes quantes màximes, algunes més mundanes que d'altres, això si: quant més es ven un producte mes barat, la tecnologia ve de Taiwan, etc. El que sempre havia aplicat també era la màxima de "la qualitat te un preu"... clar que potser m'ho haurè de començar a replantejar:

http://es.theinquirer.net

La veritat és que pensat fredament, no és d'extranyar que les coses hagin arribat a aquest extrem: els grans fabricant l'únic que fan es comprar components a reu del mon, muntar-los (a Twain, of course), hi possen la seva marca i "cap al mercat". El problema està en que aquest penúltim pas sol ser el que més impacte en el valor monetari del producte te i clar, les còpies (que no imitacions, no us enganyeu, molts dels productes "pirates" dins del mon de l'electrònica son autentiques reproduccions dels altres) no tenen aquesta característica.

Si penseu que per comprar un aparell electrónic d'una marca coneguda esteu obtenint un producte de més calitat, us equivoqueu, la única diferència entre uns i altres és només el que es podria anomenar "factor humà": l'atenció al client, la garantia i poca cosa més...

GatitoBonito

No hay comentarios: