lunes, diciembre 04, 2006

Manipulació d'informació?

Repasant la premsa d'avui (via internet, que es veu que la majoria de gent d'aques planeta utilitza aquest mitjà per seguir l'actualitat. I jo hem pregunto, hauran inclos en aquesta estadística els milions de persones que no tenen accés a cap mitjà per informar-se? Perquè tinc la impresió de que son més els que no tenen opció a informar-se de cap manera que no pas els que ho fem via internet...) m'he topat amb el següent titular:
'Cartagena' dice que 'la policía le prohibió informar sobre la relación ETA-islamistas'
Evidentment, davant d'una noticia tant important he volgut coneixer el detalls de la mateixa i m'he trobat amb suposades declaracions d'aquest home tant contundents com les següents:
"Les comuniqué" (se refiere a los agentes policiales) "que El Tunecino me preguntó que si me gustaría vivir en alrededores de Bilbao [sic] con mi ex esposa, ya que él tenía allí un piso de dos plantas y quería hacerme un contrato en mi nombre, pagando él las mensualidades".

La respuesta de la UCIE a la propuesta de 'El Tunecino' fue tajante: no. 'Cartagena' tenía que justificar, de la mejor forma posible, ante Serhane ben Abdelmajik Fakhet su rechazo ante tan atrayente oferta: "Yo le dije que tenía problemas y que estoy con trámites de separación con mi anterior esposa".
El resultado final de ese largo tira y afloja entre la UCIE y 'El Tunecino', con 'Cartagena' de por medio, fue que el líder del comando Leganés pidió al imam que no hablara con nadie de aquella oferta, y mucho menos del piso dúplex de Bilbao. De todas formas, la puerta de Sherhane quedó abierta para 'Cartagena' cuando el terrorista le dijo: "Si algún día tiene las cosas resueltas y quiero irme allí, bienvenido seré [sic]".
De fet en tota la resta d'article no sembla que aquest home informi de cap altre possible vinculació entre ETA i i els islamistes (o si més no en la versió digital de la noticia).

En fi, com podeu suposar el mitjà que s'ha fet resó d'aquesta noticia no és cap altre que l'imparcial i objectiu "El Mundo"... De veritat, no entenc com es pot manipular així la informació i quedar-se tant ample...

GatitoBonito

No hay comentarios: